Finans

Camping og lån

Campingvogn

Det er så mye fint å se i Norge. Om du liker å komme deg ut og se ting alene eller oppleve ting sammen med noen andre er det smart å gjøre dette i Norge eller andre steder. Norge er et vakkert land med mye fin natur. Liker du natur er Norge stedet for deg å starte. En av de store spørsmålene er alltid hvor man skal starte og hvordan man skal reise. I Norge er vi ganske heldige fordi det ikke koster noe å sove forskjellige steder i landet. Du kan nemlig campe på udyrket mark.

 

Det vil si at i Norge er det et prinsipp som heter allemannsretten. Prinsippet betyr i bunn og grunn at alle har en rett til å gå der de har lyst. Denne retten overføres til en viss grad også over til hvor man velger å slå opp teltet eller parkere campingvognen. Når du har lyst til å campe så kan du gjøre dette akkurat der du har lyst så lenge det ikke er på dyrket eller annen mark som er opparbeidet eller dyrket.

 

Kjøp din egen

Norge er som sagt et flott land å kjøpe seg en campingvogn i fordi det er en måte for deg å bo i et behagelig lite rom som samtidig rommer absolutt alt det du trenger. Om du skulle hatt noe mer så ville det kanskje vært mer naturlig å bo i en hytte eller på annen måte bo i et hus. Om du vil kjøpe deg vogn så er det viktig å tenke på hvor du vil vognen skal stå når du ikke bruker den. Noen lar den stå hjemme mens andre lagrer den der hvor det er mulig å lagre den. Om du liker vogn så må du også tenke på hvilket land du vil ha vognen din fra. Vi tenker ofte på typiske land som Tyskland, Storbritannia og Frankrike som steder hvor det kommer mye fint. Merker som Swift eller Sprite fra England eller Hobby fra Tyskland er fort merker som kommer flygende.

 

En ting er kjøp og en annen ting er finansiering. Du kan kjøpe en campingvogn ved å ta opp et lån til campingvogn i din bank. Lån er greiest. Det krever ikke så mye mer enn en søknad og god privat økonomi.

 

Dra på tur

Når du eier en vogn er det veldig viktig at du bruker den. Den eneste måten og bruker en vogn på er ved at du henger den på bilen og tar deg en tur sammen med vognen og ser på det du kan se på fra veien eller fra de stedene du mener at du klarer å få med deg vognen. Campinglivet er en glede og er forbannelse. Mest glede da det er så mye vakkert å se, men om ting ikke fungerer så blir det fort veldig irriterende veldig fort.

Back To Top